ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκαν 4 διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες για την Πρωτομαγιά.  Από το εργατικό κέντρο ξεκίνησε πορεία σωματείων και πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων που αριθμούσε περίπου 1000 άτομα. Στην πλατεία Γεωργίου βρισκόταν το πα.με η πορεία του οποίου ήταν αρκετά μαζικότερη. Στην πλατεία Τριών Συμμάχων πραγματοποιήθηκε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία από ΝΑΡ-νΚΑ και ΕΕΚ με όχι πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Τέλος, από το Παράρτημα ξεκίνησε η πορεία που καλούσε η συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά “ο εργαλειοφόρος” με ταξικό, αντιεκλογικό και αντικρατικό-αντιφασιστικό χαρακτήρα. Η πορεία, που αριθμούσε περί τα 200 άτομα, πέρασε από το εργατικό κέντρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε μέσω της Ρήγα Φεραίου ως τη Γούναρη και από Κορίνθου ξαναγύρισε στο Παράρτημα.

Ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες, την κρατική καταστολή, την καπιταλιστική κρίση και την επίθεση σε βάρος της πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στις φασιστικές συμμορίες, τα ρατσιστικά πογκρόμ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους τους καταπιεσμένους πως ο μόνος τρόπος για να αποτινάξουμε την τυραννία του κράτους, του κεφαλαίου και των υπερεθνικών τους συμμάχων είναι η κοινή, από τα κάτω, ταξική αντεπίθεση. Οι εργάτες του Σικάγο του 1886 και της Θεσσαλονίκης του 1936 δεν κατέφυγαν στις κάλπες για να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν. Στο δρόμο τους να βαδίσουμε και τώρα! Γιατί οι μάχες για ζωή, ελευθερία και αξιοπρέπεια δίνονται και κερδίζονται στους δρόμους, στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, εκεί που διακυβεύονται τα πραγματικά διλήμματα της ζωής μας!

ΚΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

αναδημοσίευση από:http://ipposd.wordpress.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *