Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΩΝ ΤΗΣ 12ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Εδώ και πάνω από 50 ημέρες η ζωή για τους περισσότερους από μας εκτυλίσσεται υποφερτά και σίγουρα ‘’εκτός των τειχών’’.Τον ίδιο καιρό 4 άτομα βρίσκονται φυλακισμένα στα έγκατα της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης αθηνών χωρίς  να βλέπουν το φως του ήλιου-μιας και δεν υπάρχει  καν δυνατότητα προαυλισμού-μακριά από τους δικούς τους και τις επιλογές τους,σε συνθήκες κράτησης φρίκης και εξαθλίωσης.

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη βρίσκονταν κι αυτοί ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας.Εκείνη τη μέρα παρά τις εκτεταμένες επιθέσεις των μπάτσων με χημικά, ξύλο, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ο συγκεντρωμένος κόσμος δεν υποχωρούσε και συγκρουόταν μαζικά με τις δυνάμεις καταστολής.Έτσι ,λοιπόν,μια μέρα θεσμοθέτησης της λεηλασίας των ζωών μας συνοδεύτηκε και χαρακτηρίστηκε από αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, επιθέσεις σε κρατικούς-καπιταλιστικούς στόχους(βέβαια μια μέρα δε θα ‘ταν ποτέ αρκετή για να χωρέσει την οργή και τις επιθυμίες μας) Πλήθος δρόμων και  στενών μετατράπηκαν  σε τόπο που έμοιαζε να λαμβάνει χώρα εξέγερση. Συνέβησαν γεγονότα ενδεικτικά ως προς τη δύναμη που μπορεί να αναδυθεί από τους από κάτω αυτού του κόσμου όταν αποφασίσουν να διεκδικήσουν τα όσα de facto τους ανήκουν. Κάποιοι κρατούνται ακόμα και σήμερα όμηροι στα μπουντρούμια του κράτους.

Οι συνθήκες όποτε και συνελήφθησαν ορίζονταν και πραγματώνονταν επί τόπου από πλήθος κόσμου κι όχι μόνο από αυτούς ή από ‘’100-200 γνωστούς-άγνωστους-κουκουλοφόρους’’. Ωστόσο, καλούνται τώρα, ενόσω η τιμωρία τους έχει ήδη ξεκινήσει, να απολογηθούν σαν να αποτελούν την προσωποποίηση των συγκρούσεων. Το γεγονός αυτό ,βέβαια, δε μας εκπλήσσει αφού το κράτος με τους μπάτσους, τους δικαστές του και τα ΜΜΕ πάντα καταδίκαζε παραδειγματικά συγκεκριμένα άτομα στα οποία καταλόγιζε μια γενικευμένη κατάσταση, απειλητική για το ίδιο.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνουν.

Τον τελευταίο καιρό η καταστολή εντείνεται σε κάθε επίπεδο, άλλοτε σταδιακά και άλλοτε απότομα με το ίδιο το κράτος να παραβαίνει τους θεσμούς και τους νόμους του. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται αυτά τα 5 άτομα (έγκλειστοι για 1.5 μήνα με ασταθείς κατηγορίες και με το να έχει προηγηθεί η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στο site της ΕΛ.ΑΣ παρέα με κελεύσματα για ρουφιάνεμα).Φαίνεται όμως και από την αύξηση του αριθμού των μπάτσων και των μισθών τους, από τις εικόνες των πόλεων την 25η Μαρτίου,(την επαναστελέχωση του υπουργείου προ-πο από τον έμπειρο και επιτυχημένο Χρυσοχοίδη),την προβολή και το πάτημα που δίνουν στη γνωστή συμμορία νεοναζιστών,τις δολοφονικές επιθέσεις μπάτσων σε διαδηλωτές, τις προσαγωγές αγωνιστών έξω από τα σπίτια τους πριν από συγκεντρώσεις,τις ασκήσεις του στρατού για αντιμετώπιση εξεγερμένου πλήθους (σχέδιο Καλλίμαχος),τις υποθέσεις ατόμων όπως ο αναρχικός Χ.Κολεντίνης (Συνελήφθη ενώ έφευγε από συναυλία στο κάτω πολυτεχνείο. Θεωρήθηκε υπεύθυνος για επίθεση σε διμοιρία παρότι εκείνη την  ώρα βρισκόταν στη συναυλία. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους μπάτσους με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα άκρα και έμεινε ώρες στη γαδα μέχρι να  διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου και έμεινε για 2 βδομάδες. Παρέμεινε προφυλακισμένος για 6 μήνες)…

Με αυτούς τους τρόπους ,ενισχύεται η συντεταγμένη επίθεση κράτους-κεφαλαίου στους από κάτω .Άλλωστε,τα βαριά οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται και η εξάλειψη των ψηγμάτων του κράτους πρόνοιας που επιχειρείται δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στην ολοκληρωτική εγκαθίδρυση ενός κράτους ασφάλειας.Η αναδιάρθρωση αυτή είναι απόρροια της παγκόσμιας και δομικής κρίσης του καπιταλισμού που πασχίζει να σταθεί στα πόδια του.

Είναι προφανές εν τέλει,ότι οι εξουσιαστές μας γνωρίζουν,αναμένουν και θωρακίζονται απέναντι στις κοινωνικές αντιδράσεις και αναταραχές  που επέρχονται.Γιατί η καταδυνάστευση των ζωών μας και η αρπαγή εργασιακών κεκτημένων,αποτελέσματα σκληρών ταξικών αγώνων,δεν μπορεί παρά να απαντηθούν.Το φάντασμα της κοινωνικής έκρηξης πλανιέται από πάνω τους και μένει στους από τα κάτω αυτού του κόσμου να του δώσουνε σάρκα και οστά.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΩΝ

σπασμένο γρανάζι,

συνέλευση αναρχικών, αντιεξουσιαστών, αυτόνομων για την παρέμβαση στις σχολές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *