Λιγα Λογια Για Μας

Το σπασμένο γρανάζι, είναι μια συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών/αυτόνομων για την παρέμβαση στις σχολές του πανεπιστημίου. Δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται στην Πάτρα και στον πανεπιστήμιο από το Σεπτέμβρη του 2010.

Από τη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι τώρα στόχος μας είναι η παρέμβαση στο πανεπιστήμιο για τα ζητήματα που μας απασχολούν προπαγανδίζοντάς τα και κάνοντας διάφορες δράσεις ανάλογα το θέμα και τη δυναμική μας, βασιζόμενοι στη συνδιαμόρφωση και την πολιτική ζύμωση των μελών της συνέλευσης. Έχουμε ως κεντρικό σημείο αναφοράς την εστία βγάζοντας τραπεζάκι κάθε Τρίτη στη 1 εκεί με έντυπο υλικό της συνέλευσης μας και συντροφικών εγχειρημάτων, όπου και βρισκόμαστε με κόσμο που τον απασχολούν τα ζητήματα που ανοίγουμε και συζητάμε. Λειτουργούμε μακριά από θεσμικές/παραταξιακές λογικές και Μ.Κ.Ο. αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά βασισμένοι στην αρχή της αυτοοργάνωσης.

Αναλύουμε το φοιτητικό υποκείμενο, όχι ως ένα ενιαίο σύνολο, αλλά ως ένα διαταξικό υποκείμενο στο οποίο εντοπίζουμε τους αυριανούς (ή και σημερινούς) εργάτες και τα αυριανά αφεντικά.

Στηρίζουμε τα αυτόνομα σχήματα και κάθε συλλογικότητα/ομαδοποίηση/παρέα που δραστηριοποιείται στο πανεπιστήμιο αδιαμεσολάβητα με στόχο την διάρρηξη της υπάρχουσας πανεπιστημιακής ομαλότητας, και επίσης κάθε στέκι/κατάληψη με αυτή τη λογική. Για το πανεπιστήμιο πιστεύουμε πως, μέρα με τη μέρα, προσαρμόζεται στις ανάγκες του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κλείνοντας το μάτι στην αυριανή ιδιωτικοποίηση του και κινούμαστε ενάντια σε αυτό του το σκοπό.

Αν θέλετε να μας βρείτε για συζήτηση ή πληροφορίες για την συνέλευσή μας είμαστε κάθε Τρίτη, 13-15:00 το μεσημέρι, στην εστία του πανεπιστημίου με έντυπο υλικό δικό μας ή συντροφικών συνελεύσεων ή και μέσω mail στο: foititikapatra2010@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *